Wat is podotherapie?

En wat doet een podotherapeut zoal?

Het werk van de podotherapeut

Een podotherapeut onderzoekt en behandelt mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. De voeten staan hierbij centraal. Ze zijn de “fundering” van je lichaam.

Door een afwijkende stand van de voeten kunnen klachten elders in het lichaam voorkomen. Hierbij kunt u denken aan enkel, knie, heup- en rugklachten. Ook is de podotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van klachten bij sporters, kinderen, reumapatiënten, diabetespatienten etc.

Een podotherapeut heeft de HBO-opleiding podotherapie afgerond en is daardoor een erkend paramedicus en wet BIG geregistreerd. De titel podotherapeut mag dan ook alleen gebruikt worden indien je de opleiding afgerond hebt.

De podotherapeut is lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

nvvp  kwaliteitsregister-paramedici

Uw podotherapeut, Suzanne Heldens

Suzanne Heldens is podotherapeut en eigenaar van de praktijk. In 2006 heeft ze de opleiding podotherapie afgerond en heeft ze eerst enkele jaren in loondienst gewerkt. Met veel enthousiasme is ze in 2012 haar eigen praktijk gestart in Friesland met praktijklocaties in Heerenveen en Leeuwarden.

Om de vele sporters in de praktijk nog beter van dienst te kunnen zijn heeft Suzanne in 2017 de 2-jarige Post-HBO opleiding tot sportpodotherapeut succesvol afgerond.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl

9.2

Podotherapie Friesland, locatie Heerenveen is 3 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 0.0.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering