Sport­podotherapie

Mensen worden steeds actiever en sportiever omdat het gezond is om te bewegen. Voor de recreatieve sporter alsook de topsporter is sporten leuk, zolang er maar geen klachten ontstaan die u kunnen belemmeren in het uitoefenen van de sport.

De sportpodotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van houding gerelateerde klachten die sporters kunnen belemmeren tijdens hun sportuitoefening. Er is kennis aanwezig van de diverse sporten waardoor we preventief advies kunnen geven om klachten te voorkomen, maar ook bij klachten u weer helpen om pijnvrij te kunnen sporten. Er wordt gekeken naar uw algehele lichaamshouding, waarbij de voeten de basis vormen. Bij iedere sport is de belasting verschillend. Hierbij kan gedacht worden aan de vele diverse sporten zoals: voetbal, korfbal, hockey, volleybal, maar ook wandelen, hardlopen en skiën etc. Afhankelijk van de schoenen, het materiaal en de ondergrond kunnen er per sport verschillen zijn. Daarom is het advies ook altijd maatwerk. Er is geen kant-en-klare oplossing van uw probleem.

De sportpodotherapeut behandeld niet alleen voetklachten, maar ook klachten aan de enkels, knieën, heupen en de rug. Er wordt gekeken naar de belasting versus de belastbaarheid van het lichaam. Op het moment dat dit evenwicht verstoord is dan kunnen klachten ontstaan. Ook na een periode van blessures is de sportpodotherapeut de aangewezen persoon om samen met u te kijken hoe het sporten weer op een verantwoorde manier opgebouwd kan worden.

Voor sport gerelateerde klachten wordt binnen de praktijk wordt veel samengewerkt met de (sport)fysiotherapeut, manuele therapeut, sportarts en (sport)pedicure.