Behandelingen

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen

Podotherapeutische zolen

Bij een afwijkende voetstand kan middels een zooltherapie de stand van de voeten gecorrigeerd/ gecompenseerd worden. Hierdoor komen de voeten rechter te staan waardoor pijnklachten verholpen kunnen worden.

Teenorthese

Een teenorthese wordt gemaakt van siliconen. Een orthese wordt vaak gemaakt bij een afwijkende stand van de tenen. U kunt hierbij denken aan een klauwstand van de tenen waardoor drukplekken ontstaan op uw tenen. Of pijnlijke likdoorns tussen de tenen.

Het doel van een orthese kan dan zijn drukken verdelen of juist correctie van de tenen.

Vilttherapie

Vilttherapie is een voorlopige therapie die gebruikt wordt bij het ontlasten van drukplekken/ wonden aan uw voet.

In april kwam ik bij Podotherapie Friesland op het spreekuur met blessures. Met behulp van hun expertise in combinatie met fysiotherapie is het gelukt om te herstellen. Het was mijn doel om de marathon van New York te lopen en dat is gelukt! Het was een geweldige ervaring! Ik heb hem gelopen in 4.25.41!

Bedankt voor je hulp! Ben nog steeds erg blij met mijn zooltjes!

Els Kielstra

Cliënt van Podotherapie Friesland

Nagelbeugel

Een nagelbeugel wordt vaak gemaakt bij ingroeiende teennagels. Doordat de stand van de nagel erg bol is, groeit deze in uw huid. Met behulp van een nagelbeugel, die op uw nagel wordt gebogen van chirurgisch staal, kan de vorm van de nagel gecorrigeerd worden zodat deze niet meer ingroeit.

Wondbehandeling (bij diabetes)

Op het moment dat er een (diabetische) wond is ontstaan aan uw voet dan zal de podotherapeut deze verzorgen. Door het verwijderen van het eelt en het drukvrij leggen van de wond, kan de wond weer gaan genezen.

Schoenadvies

De podotherapeut zal samen met u naar uw schoenen kijken. Er wordt gekeken naar het slijtagepatroon van de schoenen. Er wordt gekeken of de schoen past bij de activiteit/ sport waardoor die gebruikt wordt. De schoen moet natuurlijk passen bij de vorm van uw voet.

Tape

Tape wordt gebruikt als ondersteuning op bijvoorbeeld een zooltherapie. Door de voet in te tapen kun je nog meer ondersteuning en ontlasting bieden. Ook wordt tape gebruik bij acuut ontstane klachten.

Voetverzorgingsadvies

Voeten zijn uw onderdanen, maar moeten wel goed verzorgd worden. Bij een slechte voetverzorging kunnen klachten ontstaan. De podotherapeut zal advies geven en u indien nodig verwijzen naar een (medisch) pedicure.

Klachten?

Wij helpen u er graag van af!

Maak een afspraak